Zoeken in sites van Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond

Baggernetdag 'Kijken achter de dijken' - 20 juni 2017

Nieuwsgierigheid. Het zit van nature in ons. En dan vooral naar wat je niet direct kunt zien, waar je net dat beetje extra moeite voor moet doen. Maar waarvan je wel zeker weet dat het bestaat. Zoals de waterbodem. Onzichtbaar? Ja. Onbemind? Allerminst!

Om de waterbodem in beeld te brengen zijn veel hydrografische technieken beschikbaar. Van een peilstok, via een op afstand bestuurbare singlebeam echolood, tot een 24/7 bemand meetvaartuig. Veel hydrografische technieken zijn de afgelopen 20 jaar vooral in de olie- en gasindustrie ontwikkeld. Op dinsdagmiddag 20 juni willen we de werelden van de hydrografie en het baggeren in regionaal water bij elkaar brengen. Centrale vraag is: wat kunnen we van elkaar leren?

Verschillende doelen vragen in termen van precisie en frequentie verschillende meettechnieken. Er is veel meer mogelijk dan u denkt. En is het nu nog niet mogelijk, breng het ter sprake en wellicht is het straks wel mogelijk. De ontwikkelingen staan immers niet stil.

Op 20 juni 2017 nemen de Hydrographic Society Benelux, het Platform Baggernet en Waternet als gastheer u graag mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hydrografische metingen. We bespreken vragen als: wanneer past u welke techniek toe? Hoe brengt u de
waterdiepte en structuur van de waterbodem het best in kaart? En we gaan naar buiten om verschillende technieken aan het werk te zien. The place to be dus, niet in de laatste plaats om alvast in de sfeer van World Hydrography Day te komen. Op de dag na onze bijeenkomst staat World Hydrography Day dit jaar in het thema van ‘mapping our seas, oceans and waterways – more important than ever’.

Het programma van ‘Kijken over de dijken’ volgt, maar we zijn alvast trots te kunnen melden dat de Hydrografische Dienst van de Koninklijke Marine heeft toegezegd een presentatie te verzorgen!

Heeft u interesse om uw techniek te demonstreren op de Amstel tijdens onze bijeenkomst? U bent van harte welkom! Neemt u dan contact op met de coördinator van het Platform Baggernet via sonja.kooiman@baggernet.info.

U kunt zich hier aanmelden. Houdt u de website van het Platform Baggernet of Twitter (@Baggernet) in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma.