Zoeken in sites van Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond

SIKB-jaarcongres - 21 september 2017

Kennis van bodem, water en archeologie speelt een belangrijke rol bij het opstellen en uitvoeren van integraal omgevingsbeleid. Een krachtige alliantie tussen professionals stimuleert en verbindt de visie- en planvorming op terreinen als ruimtelijke inrichting, water, milieu, gebruik van natuurlijke hulpbronnen, infrastructuur en archeologie. De komst van de Omgevingswet geeft het momentum om daarmee met nog meer energie aan de slag te gaan. 

Welke factoren bepalen een succesvolle samenwerking tussen deskundigen onderling? Wat is er nodig zodat professionals van overheden en het bedrijfsleven samen het omgevingsbeleid vormgeven, en daar de burgers bij weten te betrekken? Hoe ziet het er in de praktijk uit wanneer over de grenzen van het eigen vakgebied wordt gekeken? Welke ervaringen zijn daarmee opgedaan? En wat maakt het mogelijk om bottom up aan de slag te gaan?

Op het SIKB-congres op 21 september 2017 in de Reehorst in Ede krijgt u een kijkje achter de schermen van projecten waarin nieuwe allianties zijn of worden gevormd. Doet u nieuwe ideeën op en wordt u geïnspireerd om ook in uw eigen praktijk bij te dragen aan het smeden van nieuwe samenwerkingsverbanden.

En uiteraard is er tijdens het congres ook veel nieuws over de praktische aspecten van ons werk, over nieuwe technieken en de wijzigingen in SIKB-documenten per 1 januari 2018. 
 

U kunt zich hier aanmelden.

Klik hier voor het programmaboekje

Gerelateerde onderwerpen