Kennis van kwaliteit in bodembeheer

Opleiding Veldwerk Waterbodemonderzoek - juni 2022

Aan veldwerkers die waterbodemonderzoek uitvoeren worden hoge eisen gesteld. Terecht. Veldwerkers zijn de ogen en oren van de opdrachtgever in het veld.
Goed veldwerk is dus essentieel. Dat heeft te maken met achtergrondkennis, met vaardigheden in het veldwerk zelf, Ć©n met de communicatie met de projectleiders en opdrachtgevers op kantoor. De SIKB opleiding Veldwerk Waterbodemonderzoek biedt hiervoor een solide en brede basis en helpt daarmee de kwaliteit in de uitvoering op een nog hoger plan te tillen.

De opleiding is bedoeld voor veldwerkers die waterbodemonderzoek uitvoeren. Daarnaast is de opleiding relevant voor personen en organisaties die direct te maken hebben met (de resultaten van) veldwerk voor waterbodemonderzoek, zoals toezichthouders, opdrachtgevers, projectleiders en adviseurs.

De opleiding:

  • Omvat drie dagen.

Dag 1: Veldwerk waterbodem algemeen
Dag 2: Waterbodem peilen / baggervolumebepalingen
Dag 3: Waterbodem bemonsteren / waterbodemkwaliteit

  • Heeft een hoog praktijkgehalte, want vindt voor minstens 60 procent in het veld plaats.
  • Zet een aantal zeer ervaren docenten uit het werkveld in.
  • Biedt vijf professionele e-learning modules als voorbereiding op de (praktijk)dagen.

SIKB organiseert de Opleiding Veldwerk Waterbodemonderzoek in principe twee keer per jaar. De eerstvolgende opleidingsronde vindt plaats op 14, 21 en 28 juni 2022 in Gouda. U kunt zich hier aanmelden.

De investering voor de cursus bedraagt 975 euro excl. btw per persoon. Voor meer informatie over de opleiding kunt u hier de brochure downloaden.

Voor een impressie van de opleiding veldwerk waterbodemonderzoek, bekijk de korte video hieronder.


Gerelateerde onderwerpen:

Maatregelen in het licht van COVID-19 - Laatste update: 4 november 2021
SIKB houdt zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Bij de opleiding wordt uiteraard voldoende afstand bewaard en elke cursist neemt eigen instrumenten mee. De beheerders van onze opleidingslocatie nemen de hygiƫnemaatregelen uiterst serieus. We gaan er vooralsnog vanuit dat de opleiding in juni doorgang kan vinden. Mocht de lockdown t.z.t. opnieuw zijn ingesteld, dan verzetten wij de opleiding naar een later moment. Schrijft u zich in, dan houden wij u per e-mail op de hoogte.

Gerelateerd