Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

GEF Converter beschikbaar voor Basisregistratie Ondergrond

De resultaten van geotechnisch sondeeronderzoek dienen, sinds de inwerkingtreding van de Wet Bro, in het formaat IMBRO xml aangeleverd te worden aan het Bronhouderportaal. Omdat in de praktijk veel geotechnische bedrijven en aannemers met GEF-format werken, hebben Fugro en Wiertsema gezamenlijk software ontwikkeld om GEF 1.1.3 bestanden te converteren naar IMBRO xml.

Dit deden zij in opdracht van het Ministerie van I&W, dat bij uitzondering een beperkt budget hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Dit omdat de marktpartijen nog geen software beschikbaar hebben, en omdat de data die tussen bedrijven onderling uitgewisseld wordt meer is dan de gegevens voor de BRO.

De Basisregistratie Ondergrond en de nieuwe verplichtingen die daarbij komen kijken werden onlangs uitgebreid besproken op een BRO-themabijeenkomst die SIKB met het Platform Bronbemalen verzorgde.

De tool is nu beschikbaar. Organisaties die belangstelling hebben voor de converter, kunnen contact opnemen met de BRO Servicedesk (via 088-8664999). Kijk hier voor een verslag van de themabijeenkomst.