Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

Bijeenkomst Veldraadpleging Kwaliteitssysteem Archeologie - 9 december 2019

9 december 2019 Huis van Hilde, Castricum

Tijdens de veldraadpleging reflecteren we met archeologen en specialisten op het nieuwe kwaliteitssysteem archeologie naar aanleiding van de lopende evaluatie. Bureau SIRM presenteert de voorlopige resultaten van de interviews en enquêtes, waarop de aanwezigen mogen reageren. Om de voorlopige resultaten beter te kunnen duiden en om aanvullende informatie op te halen, zal SIRM stellingen poneren waarover zij met de zaal in gesprek gaan. Voorafgaand aan het gesprek, worden de opvatting van de aanwezigen met hulp van een online app gepeild. Het is daarom belangrijk dat u een smartphone of tablet (geschikt voor Wi-Fi) meeneemt.

Vervolgens gaan we in kleinere groepen uiteen om te bespreken hoe archeologen en specialisten het kwaliteitssysteem ervaren: wat gaat goed en wat kan beter? Elke groep gaat met een specifiek onderwerp aan de slag dat onder één van de drie thema’s (aard en werking; kwaliteit en vakmanschap; externe invloeden) valt. Deze onderwerpen worden bepaald als de evaluatie en de analyse verder gevorderd zijn.

We sluiten de dag graag gezamenlijk af met een plenaire terugkoppeling van de belangrijkste punten uit de rondetafelgesprekken. Daarnaast zal een korte vooruitblik gegeven worden ten aanzien van de laatste stappen van de evaluatie. 

Klik hier voor het volledige programma.
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het maximale aantal deelnemers is bereikt.