Kennis van kwaliteit in bodembeheer

Graven en saneren onder de omgevingswet

Op 2 september a.s. organiseert BodemBreed Forum de digitale bijeenkomst: 'Graven en saneren onder de Omgevingswet; wat verandert er in de praktijk ten aanzien van de SIKB beoordelingsrichtlijnen 6000, 7000 en onderliggende protocollen?'.

Met de komst van de Omgevingswet gaan de regels en het beleid voor werken in verontreinigde (water-)bodem en tijdelijke uitname veranderen. De bestaande SIKB BRL-en 6000 en 7000 en de onderliggende protocollen worden daarom aangepast. Daarnaast krijgen de protocollen een veel meer project specifiek karakter en worden in de BRL-en o.a. competentie-eisen en uitbestedingseisen gemoderniseerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in het werkveld van graven en saneren? Wanneer is welk protocol (verplicht) van toepassing? Wat betekent dit voor ons in de praktijk?

We gaan de nieuwe protocollen voor graven en saneren en ingrepen in de waterbodem samen met de schrijvers, leden van de begeleidingscommissie en praktijkdeskundigen toelichten. Zowel de veranderingen in de Omgevingswet, als de veranderingen in de BRL-en en de protocollen komen aan bod. Daarnaast zullen diverse praktijksituaties worden geschetst waarmee de werkwijze van en terminologie uit de nieuwe protocollen worden toegelicht. En het mooie is dat de openbare reactieronde voor de ontwerpversies van de nieuwe protocollen loopt tot 15 september a.s. Dus de opgedane kennis tijdens deze bijeenkomst kun je gebruiken bij het geven van een eventuele reactie richting SIKB.

Er is geen beperking voor het aantal deelnemers, dus je bent van harte welkom om digitaal aan te schuiven. Zowel BRL SIKB 6000 (milieukundig begeleiding) als BRL SIKB 7000 (uitvoering) komt aan bod.

Kijk hier voor het programma. U kunt zich hier aanmelden.