Kennis van kwaliteit in bodembeheer

Rachelle Verburg voorzitter Programmaraad Bodembeheer

Rachelle Verburg wordt de nieuwe voorzitter van de Programmaraad Bodembeheer van SIKB. Verburg, die Jos Theeuwen daarmee opvolgt, is werkzaam als Hoofd van de Adviesgroep Bodemadvies bij Arcadis. Zij heeft na een studie Environmental Technology in Wageningen haar sporen verdiend in de uitvoeringspraktijk en de consultancy.

Rachelle Verburg - eigen foto

In de afgelopen maanden heeft de Selectiecommissie ten behoeve van de voorzitter van de Programmaraad Bodembeheer, bestaande uit Frank Eijsackers (namens de private partijen) Marc Langenhuijsen (namens de publieke partijen, Annelies de Graaf (secretaris van de Programmaraad Bodembeheer) en Henk Koster (directeur SIKB), na het vertrek van Jos Theeuwen gezocht naar een geschikte nieuwe voorzitter van de Programmaraad Bodembeheer. De selectiecommissie heeft Rachelle Verburg als voorzitter voorgedragen. Zij is inmiddels door het bestuur benoemd als nieuwe voorzitter van de Programmaraad Bodembeheer.

Uitvoeringspraktijk
Rachelle is werkzaam als Hoofd van de Adviesgroep Bodemadvies bij Arcadis. Zij heeft na een studie Environmental Technology in Wageningen haar sporen verdiend in de uitvoeringspraktijk en de consultancy. Zij heeft een ruime ervaring met het leiden van vergaderingen en is in staat om op strategisch niveau verbindingen te leggen en belangen te herkennen. Daarnaast is zij goed ingevoerd in kwaliteitsaspecten in de bodemsector en is zij bekend met onze kwaliteitscriteria. Rachelle is zeer gemotiveerd om deze neventaak in te passen naast haar huidige werkzaamheden.
Het SIKB-bestuur is er van overtuigd dat Rachelle in deze rol de Programmaraad Bodembeheer in een nieuwe fase kan brengen. Rachelle zal de vergadering op 22 april 2021 gaan voorzitten. Wij wensen haar een goede start en veel succes en plezier in haar nieuwe functie.