Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

Moderne leertechnieken in een oud klaslokaal

Een ouderwets klaslokaal met een mooi oud tweepersoonsbankje, een lessenaar, klassieke wandplaten, een schoolbord. Op het Symposium Bodembreed, 21 april jl., kwam voor velen de herinnering aan hun schooltijd naar boven. Tegelijkertijd zagen zij er computerschermen met zelfstandig, online te volgen leermodules. Oud en nieuw verenigden zich in de presentatie van de Bodembreed Academie. Zo leerden wij vroeger, zo kan het nu gaan en ook: hoe ziet kennisverwerking er in de toekomst uit?
Het lokaal werd drukbezocht en veel bezoekers kwamen met ideeën. Zoals voor een te ontwikkelen e-learning over het Kwalibo-stelsel en wat certificering voor kleinere bedrijven in de uitvoering betekent. De grote belangstelling is illustratief voor de snelle ontwikkeling van de Academie, die inmiddels meer dan 400 deelnemers telt.
De Bodembreed Academie is een initiatief van Bodembeheer Nederland, SIKB en KOBO. Voor meer informatie of om direct een gratis account aan te maken en online te leren over bodem en ondergrond klik hier


Fragment van het door Van Reijsen KennisCommunicatie vormgegeven klaslokaal – foto Michelle Kromojahjo