Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

Accreditatie voor BRL SIKB 7000 en 7500 opgeschort

SIKB en de Raad voor Accreditatie zijn in overleg over de doorontwikkeling van BRL SIKB 7000 en van BRL SIKB 7500. Dit betreft met name de toetsbaarheid van sommige eisen in die
beoordelingsrichtlijnen.

SIKB en de Raad voor Accreditatie zijn in overleg over de doorontwikkeling van BRL SIKB 7000 en van BRL SIKB 7500. Dit betreft met name de toetsbaarheid van sommige eisen in die beoordelingsrichtlijnen.

De planning is er op gericht om per 1 januari 2015 een nieuwe, door de Raad voor Accreditatie geaccepteerde, versie in werking te laten treden.

In de tussentijd hoeven de certificerende instellingen volgens artikel 2.2 lid 7 en 8 Regeling Bodemkwaliteit tijdelijk niet geaccrediteerd te zijn door de Raad voor Accreditatie.

Schorsing certificerende instellingen

Als gevolg hiervan zijn ook de accreditaties van de certificerende instellingen voor BRL SIKB 7000 en BRL SIKB 7500 geschorst. Voor alle duidelijkheid: dat betekent dus niet dat de certificerende instellingen hun werk niet goed doen. De schorsing is van toepassing omdat de tijdelijke acceptatie voor huidige versies van de BRL SIKB 7000 en BRL SIKB 7500 niet is verlengd door de Raad voor Accreditatie, in afwachting van de acceptatie van de nieuwe versie.

Geen gevolgen voor certificaathouders

Voor de certificaathouders verandert er tot het moment van een nieuwe versie van de BRL-en niets. Zij moeten gedurende deze tijd blijven voldoen aan de eisen van de huidige versies.