Kennis van kwaliteit in bodembeheer

Informatiepakket Mechanisch boren

Duidelijkheid rond vereisten aan mechanisch boren. Download de relevante documenten en de presentaties van de infomiddag van 18 juni 2010.

Het tot stand brengen van een robuust stelsel van eisen aan mechanisch boren heeft veel voeten in de aarde. Het heeft daarom vrij lang geduurd voordat er duidelijkheid was over hoe het er nu eigenlijk uit zou gaan zien. Op 17 juni 2010 heeft het CCvD Bodembeheer definitief besloten over de manier waarop we het certificatieschema voor mechanisch boren implementeren. Lees vooral ook het Implementatieplan. Daarin ziet u onder meer dat het protocol nu 'Protocol 2101' heet (in plaats van het al bijna ingeburgerde 'Protocol 2006') en dat het hoort bij een nieuwe aparte BRL voor mechanisch boren, 'BRL SIKB 2101' (in plaats van bij 'BRL SIKB 2000').Download BRL SIKB 2100, het document met de algemene kwaliteitseisen bij mechanisch boren.Download Protocol 2101, het document met de uitvoeringseisen aan mechanisch boren.Download het Implementatieplan.
In dit Infoblad is de kerninformatie kort samengevat, op dezelfde manier als in de Infobladen bij de andere schema's.
Op een speciaal voor dit doel in Gouda georganiseerde informatiebijeenkomst op 18 juni 2010 zijn de hieronder te downloaden presentaties gegevenen zijn vragen beantwoord.Presentatie over het grotere kader, de rol van SIKB en van het protocol in het grotere geheel; hoe het verder gaatArthur de Groof, SIKBPresentatie over de inhoud van het nieuwe protocol 2101, 'Mechanisch boren'Guido Bakema, If Technology Presentatie over de erkenningsregelingBas van Oosten, AgentschapNL/Bodem+ Presentatie over hoe de certificatie werkt en wat u ervoor moet doen om een certificaat te halenJan Keijzer, Kiwa